dimecres, 9 de novembre del 2011

Les adoberies de Vic

Les adoberies de Vic és això, doncs el que diu el nom: el lloc on abans s'adobava la pell. Diuen que feia una pudor de mil dimonis i que des que es van instal·lar aquí, el Mèder no va tornar a ser mai més el que era... encara avui en dia no he vist el riu transparent (i dubto que l'hi vegi mai).
Com tot el que passa en aquest país, el que havia estat una gran potència va acabar caient en desús, en l'oblit i, finalment, en la deixadesa.
Fins fa un parell de legislatures municipals, les adoberies no deixaven de ser el gra al cul de Vic, un lloc que queia a trossos, un niu de ionquis, quedava gairebé fora muralles per l'única part de la ciutat que encara no havia crescut (la veritat és que encara feia força tuf).
En aquell moment algú es va il·luminar i tots els partits polítics en aquelles eleccions van veure que un gran patrimoni com les adoberies s'havia de salvar, no podia anar tot a terra, allò formava part de la història. Es va crear una plataforma i van començar a córrer notícies que el complex estava en perill.
Finalment un il·luminat va decidir que això és bé cultural d'interès nacional i que de cap manera ho podem perdre. 
Resultat: un barri sencer ple de merda i edificis abandonats. Un paradís per als gats i les rates. Projecte per recuperar o fer-ne alguna cosa? Ni idea, però diria que amb l'abundància de calers que tenim actualment, hi ha altres coses amb més prioritat.
Mentrestant, va passant el temps, anar aguantant i esperant que qualsevol dia de pluges se'n vagi tot a prendre pel cul... em sembla que a l'ajuntament ja li estaria bé aquesta opció (a mi tampoc em desagrada massa).
HDR fet a la brava a partir de 2 JPG (0,00 i +2,00)

5 comentaris:

  1. Hombre, sería interesante que al menos algo se aprovechara de lo edificado. Tal como están las cosas perder patrimonio no beneficia a nadie. Salut

    ResponElimina
  2. Miquel, el único patrimonio que queda aprovechable aquí son las tejas. El resto es un cúmulo de paredes del grosor de papel de fumar barato.

    ResponElimina
  3. Amb lo bé que quedaria un passeig al riu... cada vegada que vaig a Vic se'm posen els pèls de punta quan veig aquesta merda!

    ResponElimina
  4. l'any passat durant la Fira Medieval hi vaig passar i a mi em va agradar. Estaria bé que s'arreglés però... tirar-ho a terra? vol dir?

    ResponElimina
  5. Txisky: tota la raó, aquí hi ha lloc per a un passeig enorme.

    RaTeta: sí, a prendre pel cul, tampoc es farà servir per res (de moment, és l'alberg felí de la ciutat).

    ResponElimina

No pensis gaire, però deixa un comentari!