dimecres, 12 d’octubre del 2011

Heavy: la història del Metal

Vaig veure el final de l'últim documental d'aquesta sèrie (4 capítols d'una hora cadascun) al Canal 33, i per nostàlgia d'institut vaig passar pel vídeoclub Tots rucs a fer-hi un bon cop d'ull. Ja us ho he dit, 4 hores que reflecteixen, molt bé tota la història del heavy metal: el naixement, l'auge, com el glam metal de poc ho envia tot a la merda, el resorgiment, la polèmica perpètua i l'actualitat (fins al 2006). Es molt recomanable i divertit veure com alguns dels tòpics (banyes, Ozzy arrencant caps d'ocell, cuir i tatxes, grenyes i cops de cap) van néixer de casualitat, sense ser conscients del que estaven fent (bé, l'Ozzy crec que ja mai més serà conscient de massa coses).

Moments estelars
 
Dee Snider, de Twisted Sister, parla del club de fans, denominat SMF (sick motherfuckers) davant la comissió per a la dignitat (o alguna cosa així) i aquesta comissió li demana si són una associació cristiana. El paio es descollona de riure XD
També és divertit veure Sebastian Bach, cantant d'Skidrow, té una retirada curiosa al Josmar, i sentir-li la veu parlant, té una veu més fina que l'Amaia Montero (aka, la voz de Ducados). És curiós com pot arribar a canviar la veu de les persones entre parlar i cantar (sense mencionar els retocs digitals, clar).

La conclusió que se'n pot extreure és que hi ha moments en què cal plegar i que sempre hi ha gent que no veu que ha arribat aquest moment (com la Duquessa d'Alba o Dee Snider, per exemple).

2 comentaris:

No pensis gaire, però deixa un comentari!