diumenge, 5 de febrer del 2012

Cremem-ho tot!

Doncs sí, això devien exclamar els borbons podrits quan van entrar a Prats de Lluçanès el dia 5 de febrer de 1714, avui fa 297 anys. Aquell dia van repicar les campanes del poble per avisar a tothom que s'acostava l'exercit. Van cremar la meitat del poble. Des de llavors, Santa Àgata, patrona de les dones i màrtir, ha estat la patrona del poble. Durant el dia d'avui els habitants del poble sentiran repicar les campanes, en record d'aquella barbàrie.
Que per què us foto aquest rotllo jo ara? Doncs és ben fàcil: fa 297 anys van cremar el poble, físicament. Actualment els borbons continuen cremant el poble (potser no tan físicament, però sí mentalment), a base de viure sense fotre ni brot, a cos de rei (literalment), amb aquest pressupost desorbitat que poc té a veure amb la realitat que ens envolta. Tota aquesta milionada que s'emporten any rere any es podria destinar a qualsevol altra cosa. De fet, qualsevol altra cosa seria més útil i productiva (imagineu-vos gastar gairebé vuit milions i mig d'euros anuals en flors per a les jardineres municipals: com a mínim ens alegraria la vista cada dia). Tant és. Osti, fa indignar. Coi, que tenim un rei que no arriba a milioeurista. Com ho rep això? Tot de cop? Transferència o en efectiu? Dividit en 12 pagues? 15 pagues? Per Nadal, la paga doble ha de fer esfereir, no?
I aquesta gent que els fa regals es mereix una menció a part. Per què els regalen coses si cada any els regalem 8 milions d'euros per gratar-se els ous. A dues mans. Ah, potser els ho regalen perquè els fa pena que hagin tingut una filla, així... com ho diria... bé, ja m'enteneu. Tothom reia amb el marit xalat, però prou es va afanyar a fer les maletes i sortir corrents (bé, corrents, no, pobret, que amb el bastó no li anava bé, d'esprintar) quan va veure quin pa donaven en aquella casa. Ep, que també s'ho han buscat, ja sabeu què passa amb la consanguinitat, no?
Si aquesta família vol calers, que treballi com tothom (de fet, el gendre vasc presumptament té por que li escapcin la cartera i ha començat a fer uns negociets pel seu compte, res, quatre coses per anar tirant, que no arriba a final de mes, pobret; si fins i tot han hagut de marxar a Washington perquè allà la vida és més barata...).
Per tot això m'agradaria que per commemorar el 300 aniversari de la crema del poble les campanes tornessin a repicar, però per celebrar que ja no portem aquesta càrrega a coll, que ens hem tret el mort d'una família reial que no serveix per a res, la nostra independència i que el Madrid ha baixat a 3a regional (per demanar impossibles, que no quedi).
Si algú vol deixar un comentari dient que els borbons aporten estabilitat a l'estat, el convido a enviar-m'ho per colom missatger, estaré encantat d'abatre'l amb l'escopeta de balins abans que arribi a casa.

2 comentaris:

  1. d'acord, cremem-ho tot! però en comptes d'esglesies i convents,com abans, comencem per BANCS I CAIXES

    ResponElimina
  2. De moment, els bancs i les caixes ja ens estan cremant a nosaltres...

    ResponElimina

No pensis gaire, però deixa un comentari!