dilluns, 13 de desembre de 2010

Cinta-bandolera per a la càmera


Fa un temps vaig veure les cintes LumaLoop en alguna pàgina d'Internet (no estic segur si era Xatakafoto o bé Microsiervos)... tant li fa; m'ho vaig estar mirant i ves per on, ho vaig trobar molt fàcil de fer a casa, així que vaig anar a comprar cinta, una tanca de motxilla i a cosir!
El primer que cal fer és buscar algun maletí mort de fàstic per casa, jo en vaig trobar 3-4 de portàtils vells o de maletins de propaganda de congressos. Tant li fa... si no en teniu cap, també podeu fer-vos la cinta, us en caldrà més i punt.
Comencem amb un tros de cinta de 15-20 cm, li posem el mascle de la tanca i el cosim, de manera que ens quedi un bucle on el mascle pugui girar lliurement.
A continuació busquem algun tros per refermar la femella a la nostra càmera (l'original fa servir una peça cargolada a la base del trípode: jo crec que això és una tonteria, perquè jo sempre porto muntada la peça per al trípode, així m'estalvio d'anar muntant i desmuntant). Jo vaig fer servir una cordeta d'una càmera vella, la vaig passar per la tanca femella i li vaig cosir un tros de cinta per banda i banda, perquè quedes més semblant a l'altra part. De totes maneres, aquesta cordeta per a mi és una mica massa llarga i sovint hi faig un nus perquè em quedi la càmera més a prop de la mà quan va penjada.
Finalment només queda posar el bucle a dins de la cinta de portàtil, tancar-ho amb les tanques que inclou la cinta original del portàtil i ajustar-ho al nostre cos. Penseu que us ha de quedar com una bandolera (mireu-vos el vídeo de LumaLoop per entendre-ho).
Vaig trobar que l'eina és molt útil per als que no ens agrada portar la càmera penjada al coll, però que sempre la volem tenir a mà. El millor de tot és que pots marxar de casa amb la cinta posada, però amb la càmera a la bossa; treure-la i enganxar-la quan vulguem començar a fer fotos, així no ens hem de preocupar massa d'on ens queda la càmera, ja que sempre quedarà al costat (els primers dies val la pena anar amb compte, ja que la càmera queda una mica deixada i hi ha tendència a què ens vagi picant al costat).

2 comentaris:

  1. ull¡¡¡ que hay quien va corriendo con un cutex y te quedas sin cámara ¡¡¡

    ResponSuprimeix
  2. Miquel, conozco a un amigo que le pasó... pero con la cinta normal; una gran seguridad para agradecer a nuestros políticos :-(

    ResponSuprimeix

No pensis gaire, però deixa un comentari!